Tuesday, December 31, 2013

My 1st Windows phone!

Haihhh.. Nak dijadikan cerita, henfon Xperia aku tetiba je 'hang', dan bila 'restart', pun takmo hidup jgk! Cabut bateri udah, cuba 'charge' bateri pun udah, tinggal tak sampai hati nak hempas ke lantai kannn.. Geram tau, gerammm... Selepas seminggu guna henfon lama e71, aku decide nak beli henfon baru. Budget dlm rm500. Tak kose aku nak beli mahal2. Google punya google, aku tertarik dgn nokia lumia.. Pegi kedai, belek2.. Ah, beli ajelah.. Mmg dlm budget punn.. Cuba terai pakai wimdows phone 8.. Tengok mcm mana.. Daripada segi apps, android menang la.. Mcm2 apps yg ada. WP8 kurang apps, tapi apps yg popular tu mmg ada.. So, still okay..

4 comments:

Anonymous said...

aik.. bukan baru je tweak phone bagi laju ke?
-zahra-

Azlinda Azlan said...

membazir masa betulll.. menyampah!

suez said...

eh macam same je.

pernah pakai e72 (adikbadik ngan e71).
pernah pakai lumia 520.
sekarang pakai android.

windows phone mmg tak banyak apps tapi apps yg dia ada macam ok jugak. sbb bila dah pakai android ni, pening pilih apps yg byk. tapi kalau apps byk tapi tak berkualiti, tak best gak.

macam org kata waze adalah gps terbaik, tapi skrg rindu kat Here Drive.

Azlinda Azlan said...

eh, sama la plk kann... heheheh

i did miss an apps or two android apps (esp my fav game boulder & woman apps).. tapi, yg paling best lumia ada 'power save' option - mmg jimat bateri sungguh la, w/pun seharian on 3g data.. kalau android, bila ptg je bateri dah kaput.. dan, yup, here drive + downloaded maps... terbaekkk... tak perlu la takut lalu kawasan yg takde data connection ke apa... heheheh...