Wednesday, February 28, 2007

double vacations

[ kk ]

we were retracing our footprints back in 2001. from kk - kinabalu park - poring - karambunai - pulau manukan, dan sempat gak singgah pulau sapi. KK selepas 6 tahun, memang banyak beza. banyak bangunan baru. tapi yg tetap sama ialah gerai makan anjung selera dan sayap manuk kat sadong jaya.

ni macam pelita atukmak aku dulu. patutlah dah lama tak nampak, rupanya dah keje kat kk. all the best to you.pelita-lighted dinner kat anjung selera, tepi laut.

gayat... canopywalk ni, tinggi dia dari tanah 400meter lebih punyalah adventurous, kami lalu kat canopywalk ni siap ulang 1x. heh heh.


tulis guna batu merah. very environmental friendly

lukisan zaman neolitik kat pulau sapi. tapi, apesal kat batu tu mcm ada gambar smiley? cuba tengok betul-betul.



[ pd ]

lepas balik dari kk, pegi pd la pulak. kali ni pegi dgn keluarga. my brother yang organised, kitorang ikut ajer. best jugak kat pd sactuary tu sebab ada swimming pool for ladies only. kewl.

berendam

bebudak la yang paling seronok dapat main air.

Thursday, February 08, 2007

Monday, February 05, 2007

lonely no more

i'm going to KK this saturday to meet my hubby and have a short nice vacation. the excitement is hard to contained any longer. all plans are already well-versed in my head. send the kids to tangkak, get back on saturday moning and catch 2pm flight. harap-harap semuanya berjalan lancar, selamat dalam perjalanan pergi dan balik. insyaALLAH.

i am much of an independent woman/wife/mother. but i can't hide the fact that i don't sleep soundly at night when hubby's not around. apart that i feel worry about our own safetyness, and that i'm the 'man' of the house, i just hate the feeling of loneliness that creeping in the darkness. hari tu i've tried to sleep in front of the tv, alih-alih je datang iman nak tido sama, and then adik pulak. aiseh... kacaulah... mana muat depan tv tu nak tido ramai-ramai...

iTTM kenangan terindah - dec2006

on the way to penang, kami singgah taiping. visited the zoo dan makan sotongkangkung & yongtaufoo kat bomba. nice.

tapi yang seronoknyer, dapatlah berjalan-jalan sesuka hati with my girlfriends. thaipusam hari tu keluar dgn nurul, watched movie and shopped at parkson. petang tu bawak bebudak pegi playground kat taman bukit jalil. and on saturday, keluar dgn zahra ke pameran tamadun islam kat klcc. very nice. free pulak tu. and lepas tu ambil bebudak, bawa pegi taman bukit jalil jugak. the kids already marked them with 'orang' yang pegi playground, ada gelongsor, ada aiskrim, ada eksersais... iman & adik dok tanya 'omi, mana orang?' right the day after.


on lighter side:

iman obsesed with anything related with bowling and snooker. tak tahu apesal. mungkin dah besar nak jadik pemain bowling/snooker, atau keje related to those fields. adik and ayu hanya ikut saja.

but last few nights adik developed his own career path. he started taking orders! sebijik macam waiter kat kedai mamak. he stands up straight, with a book on his right hand and a pen on his left, and speaks seriously 'omi nak apa?' dan buat-buat tulis. apa yg dia tulis tak tahu lah, banyak gambar lori je kat atas kertas tu. heh heh.

ayu? maybe a gymnast/daredevil. she has a capability to stretch her body, and make free-falling actions. sambil berdiri tegak selamber jek jatuhkan badan ke belakang 90degrees sharp. phew! *boleh kena heart attack menengoknya*