Monday, February 10, 2014

36 ke 37 eh tahun ni?? hahahah... lupa plk

Haihhh... tak syok sungguh.. ada kaa celebrate birthday kat dewan peperiksaan ukm? Nak celebrate pun takde mood sbb aku dok pikir nak baca buku & nak tido aje! huhuhuhu...


Suamiku ajak makan malam western food, katanya... aku tgh stress mana nak lalu western food, kena cari comfort food lah.... hehehehehe... jadi kami pegi sri kembangan sbb ada satu kedai ni, nasi ayam dia rasa dia hampir sama dgn nasi ayam yg aku makan masa aku kecik2 dulu kat JB. Nasi dia sesedap rasa, sos cili tak kuat sgt rasa bawang putih.. just nice.. iyer, ini satu review yg bias, boleh ke rekemen makanan sbb rasa sedap based on our childhood memory? hantam saja lah.... hehehhehe... oh, jgn lupa order ikan bawal emas bakar, sedap giler makan cicah dengan sambal kicap.. ok, aku lupa apa nama kedai tu... terukkan? Mcm nak suruh org pegi, tapi tak ingat nama plk.... haihh... exam punya pasal la ni! *boleh?*


Oh, dah alang2 aku post kat blog ni, meh aku citer pasal hal budak kecik sorg si Mat Hanif tu.... dah 8 bulan dah umurnya.... badan tak padan kecik, tapi bukan main liat! Apa yg dia pandai? Dah pandai nak berjalan. Bukan dia yg berjalan guna kaki sendiri, tapi dia nak kita yg kena bawak dia keluar rumah berjalan2! Dia duk menyusur dan berguling aje, angkat bontot pun tak, merangkak pun tak. Nak tau cerdik ke tak budak sorg ni, bila sampai mode nak berjalan tu, dia akan menggelupur, dan dia hanya nak dukung kat sesapa yg berdiri paling hampir dengan pintu. Dan, kalau kita dah keluar pintu, dia akan beratkan badan dia ke arah tangga, dan hanya nak dukung kat sesapa yg paling hampir dengan tangga. Gituuuuuu... Kalau dah kat luar tu, haaa... happy lah dia... seronok.. muka pun senyumm je tauuu...


Bab makan jgn cakap le, apa yg kita suap mmg semua dia telan... tak memilih langsung... senang nak jaga ko nakkk.... mlm pun tido nyenyak, takde songeh... faham agaknya, omi dia nak kena baca buku.. Mulut dia paling bising, entah apa membebel taktau la.. kekadang bunyik mcm tengah menyanyi... kadang2 mcm tgh mengarang ayat... entah la...

Haaa.... lagi satu, dah pandai menggeleng... sampai aku pulak konpius masa suap dia bubur, dia ni geleng sbb saje-saje nak geleng kepala, atau sebab taknak makan? Nak kata dah kenyang, elok aje mulut dia menganga dan telan bubur.... heheheheh.... mcm2 hal...

Amende lah yg dipiuhnya tu... bukan ko dapat keluar pun.. 

2 comments:

elly said...

hehehe...
dah tua la kita, buat2 lupa plak!

nway, happy bday!!
many happy returns.

mat hanif, mat hanif

Azlinda Azlan said...

hahahha... tq.. terima je lah hakikat umur makin bertambah.. mcm tak caya dah makin hampir ke nombor 40an... huhuhuhu...